21 Haziran 2015 Pazar

Gülihan Soslu Tavuk ve İftar Menüsü

OSelamün Aleyküm,
Ramazanın 4. Gününe kavuştuk bile :). Bu sene geçen seneden deneyim ile misafirlerşmi erkenden davet etim daha sonra herkes daha çok akrabalarına yöneliyor geçen sene bu yüzden bir iki aileyi misafir edememiştim.

İlk Ramazan iftar Menüsü bu şekilde oldu;
İftar


Şehriyeli Domates Çorbası
Gülihan Soslu Tavuk
Bulgur pilavı
Rezeneli incir kompostosu

Yoğurtlu biber kızaratması 
Salata 


Konuklarım hepsinden şükürki menün kaldılar yaz olduğu için bu sene sulu yemek yapmıyorum daha çok meze tarzı aperatif yemekler yani sarma salata börek gibi şeylere ağırlık verdim. Bu sayede ilk defa konuklar az koy demediler yada tabakda yemek bırakmadılar. Sarma salata börek ve yoğurtlu biber sofrada durduğu için herkez istediği kadar aldı.

Tarifler arasından bu gün Gülihan Soslu Tavuk tarifini paylaşmak istedim. Sarma, Paykek ve Sirekliböreğin kıymalı tarifi blogumda zaten mevcut göz atmak isterseniz linklere tıklayabilirsiniz.



Gülihan Soslu Tavuk
Tavuk tarifi

Malzemeler: 1,5 kilo kızartmalık bölünmüş but, 2 kırmızı biber, 3 yeşil köy biberi, 3 tane orta boy soğan, 2 dış büyükçe sarmısak,1 kaşık biber salçası, 1 kaşık domates salçası, 2tane domates, 2 kaşık sirke, 1 kaşık limon suyu, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı, sumak, 2 tatlı kaşığı kori, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı tarçın, 3 tatlı kaşığı tuz. 
Tavuklar yıkanır süzdürülür. Soğan, biber, domates, sarmısak temizlenir. Soğan ve sarmısak rendelenir. Biber domates buyukce doğranır. Geri kalan tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice harmanlanarak karıştırılır. Tavuklarıda ekleyerek iyice karıştırılır. Soslanan tavuk bu şekilde 2-4 saat sosun içinde beklerse dahada lezzetli olur ama zamanınız yoksa direk pişiriledebilir. 

İster 220 derecelik fırında 45 dk isterseniz tavada pişirebilirsiniz. İsterseniz 4-6 büyükce elma dilimlenmiş patatesleri de ekleyerek patatesli tavuk da pişirebilirsiniz. Servis yaparken isterseniz biberli sosunu üzerine gezdirelir istersenizde sade şekilde servis edebilirsiniz malzemelerin tadı tavuğa zaten geçmiş oluyor. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. harikalar yaratmışınız başarılar ve işe yaradı bu yöntemi denedim 5 kg verdim

    YanıtlaSil

bir hesabınız olmasa da Anonim olarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumunuz için Teşekkür ederim.