18 Haziran 2015 Perşembe

Çikolatalı alman uslü Paykek (Kâsekuchen)

Sade ve meyveli tariflerinden sonra birde Çikoltalı Kâsekuchen tarifini yaptım.


Paykek



Çikolatalı  Alman uslü paykek


Ramazan
  • 1,5 su bardağı un
  • yarım bardak şeker
  • 75gr tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı kabartma toz
İç malzemelesi;
  • 500 süzme yoğurt
  • yarım litre süt
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 3/4 fincan şeker
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 vanilyalı puding
  • vanilya şekerİ
Kelepçeli kabımızı yağlıyoruz. Hemen ardından hamuru için malzemelerimizi hazırlıyoruz
1. 5 su bardağı un, yarım bardak şeker, 75gr tereyağı veya margarin, 1 adet yumurta, 1 adet vanilya şekeri, 1 yemek kaşığı kabartma tozu.
Şeker, margarin, vanilya şekeri ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Unu ve kabartma tozunu ilave edip kurabiye hamuruna benzer bir hamur elde ediyoruz.


Kalıbımızın kenarlarını da elimizle hafifçe yağlıyoruz. Ve kalıbın tabanına elimizle hamuru yayıyoruz.
Ortasını birince parça parça kenarlarında yapıyoruz. Bu arada fırınımızı açıp ısıtıyoruz.
Şimdide iç malzemesini hazırlıyoruz.
500 gr süzme yoğurt, yarım litre süt, yarım fincan sıvı yağ, 3/4  şeker. 2 yumurta, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 vanilyalı puding, vanilya şekeri.
İlk önce şeker, yumurta, süt, yağ vanilya şekeri ve limon suyunu iyice çırptım.
Daha sonra toz halinde pudingi ve süzme yoğurdu ekledim pürüzsüz bir karışım olana kadar çırptım. En sonda limon kabuğunu rendeledim.
Karışım pürüzsüz olunca Kek kalıbına dikkatlice döktüm.


Önceden ısıtığımız fırına 200-180 derecede 50 dk pişirip kapatınca 10 dk da fırını kapatıp içinde bekletiyoruz. Üstü hemen yanmasın diye Alemiyüm folya koyabilirsiniz. En üst kenarları yemen yanıyor telaşa kapılmayın tabanı hemen yanmıyor.

Creme Ole yi 2 bardak sütle iyice karıştırıp servisden 1 saat önce üzerine yayıp buzdolabında 1 saat daha bekletiyoruz. Kirazla süsleyip soğuk servis ediyoruz.
Bu tatlının sade halinı hazırlayıp buzlukda anı gelen misafirler için muhafaza edebilirsiniz yada artan paykekleri 2-3 günlüğüme saklayabilir sonra yiyebilirsiniz. 

6 yorum:

  1. harika görünüyor, keşke benim olsa :))

    YanıtlaSil
  2. Ben bu tarifi bugün denedim çok güzel oldu lakin yaparken biraz zorladı :) siz kalıbınızı kaç cmlik kullandınız bilmiyorum ama benim 26 cmlikti biraz büyük geldi yada hamur az ama onun dışında gayet iyiydi tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim afiyet olsun benim kalıbımda 26 cm lık olandan hamurunun özelliği zaten bu çok çok ince oluyor nerdeyse yetmıcek gıbı o hamuru o kalıba cok ınce sekılde yerleştırmek evet bıraz ugrastırıyor ama ınce olması önemli yorumunuz beni çok mutlu eti :)

      Sil
  3. Elinize sağlık nefis görünüyor.. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok güzel görünüyor.Tarifinizi deniycem inşallah, limon suyu olmazsa olur mu sadece aroma için mi ve üzerine pişirilen çikolata sosta olur mu? Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil

bir hesabınız olmasa da Anonim olarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumunuz için Teşekkür ederim.