12 Ekim 2014 Pazar

Patatesli Soğan Kebabı


Selamün Aleyküm,

Musmutlu bir pazarınız ola :))). Dün ablamla yaptığımız Patatesli soğan kebabı ailecek beğenildi.

sogan kebabı


Malzemeler: 600-800 gr kıyma, 500 gr soğan, 2 dış sarmısak, 1 limon, tuz, pulbiber,sumak,karabiber,nane,kekik, 500gr patates,1 bardak su,

Yapılışı: kıymaya baharatları eklenir, 1 soğan, 2 diş sarmısak ile iyice yoğrulur.
kıyma

Soğan ve patates soyulur. Patatesleri dörde bölüyoruz. 
yemek tarifi

Fırını açıp ısıtıyoruz. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Soğanları ikiye bölüp arasına koyuyoruz. Tepsin altına limonu sıkıyoruz azcık pulbiber atıyoruz. 

patatesli soğan kebabı


Patatesleri tuzlayıp tepsiye yayıyoruz. Soğanla kıymayı da tepsiye yerleştiriyoruz. En son bir bardak suyu ilave edip fırını en yüksek ayarında turbolu olarak 15 dk pişirip sonra normal ayarda 200 derecede 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun :)



2 yorum:

bir hesabınız olmasa da Anonim olarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumunuz için Teşekkür ederim.