15 Ekim 2014 Çarşamba

Mandalinalı & Kıtır ekmekli Tavuk

Selamün Aleyküm,

Hayırlı sabahalr dilerim blogger arkadaşlarım:) dün gene bir farklı tarif peşinde idim. Yürüş için uzaktaki marketi hedefleyip markete biraz gezinip akşam yemeğine karar verdim. Eşim genel olarak tqvuğu pek sevmiyor eh şimdiki tavuklarda sevilecek gibi değil yani ama gene de yiyoruz işte. Bazen sağlık sağlıkinsan bıkıyor:))). Dönüş yolunda halk ekmek de yeni satılmaya başlayan ekmek cipsi de gözüme takılınca onlardan da aldım. Eşim kolay kolay yemek beğenmez mutfağımın gurmesi o :))) o beğenmese tarifi yazmakdan biraz çekinirim :))).

Mandalina & kıtır ekmekli Tavuk

Mandalinalı tavuk

Malzemeler: Tavuk baget, 4-5 minik soğan, 2 dış sarmısak, 1 tane mandalina, 1 kaşık yoğurt, sumak, tuz, bir cimcik köri ve köfte baharatı, kimyon, karabiber, pulbiber, kekik, ekmek cipsi, yarım bardak su,

Yapılışı: tavukları temizleyip yıkıyoruz. Bir kaba mandalinayi ortadan ikiye kesip iyice sıkıyoruz. Sarmısakları rendeliyoruz. Soğanları soyup bütün olarak kaba atıyoruz. Ekmek kıtırı hariç bütün diğer malzemeleri iyice katıştırıyoruz. Tavukları içine atıp iyice karıştırıyor ve bu şekilde ağzı kapalı olarak buzdolabında 3-6 saat dinlendiriyoruz.

Ekmek cipsi

Pişireceğimiz zaman sosu ile beraber tencereye alıyoruz. Kapa tekrar yarım bardak su koyup çalkalayıp onuda tencereye ilave ediyoruz. Önce altını çok açıp sos kaynayınca en kısık ateşte butlar pişene kadar pişiriyoruz. Kızarmaya başlayınca (bir miktar sıvıyağ eklenir) ekmek kıtırlarını doğrayıcıda doğrayıp bir buzluk poşetine döküyoruz. Tavukları sırayla bir çatal yardımı ile poşete daldırıp ekmek kıtırına buluyoruz. 

Çok fazla sarsmadan zedelemeden kızartmaya devam ediyoruz. İsterseniz hiç kızartma işlemi sona erdiğinde hiç tekrar tencereye koymadan direk kıtırlı olarak servis edebilirsiniz ozaman ekmek kıtırları hiç dökülmüyor daha iyi oluyor. 


4 yorum:

  1. o kıtırımsı tat çok güzel oluyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bizde özellikle o tadı sevdik :))

      Sil
  2. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.Paylaşım için teşekkürler.Bu arada çekilişim var, beklerim.

    http://yasamizi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Beğenmenize savindim sağolun :)

    YanıtlaSil

bir hesabınız olmasa da Anonim olarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumunuz için Teşekkür ederim.