9 Ekim 2014 Perşembe

Soslu Hamburger

Selamün Aleyküm,



Evde sağlıklı yemekler yapmayı çok seviyorum hele dışarıda sevilerek yenen sağlıksız sayılacak yemekleri evde sağlıkla pişirmek daha bi güzel değil mi ? 
Bir kaç hamburger denmesinden sonra sosu konusunda özellikle kendimce keşiflerim oldu. Sirke ile et birbirine inanılmaz yakışıyor ve etin ağırlığını alıyor mesela mantı yaparken kaynayan suya sirekede koyarsanız o mantı insana hiç ağır gelmiyor. Valla bu benim kendi keşif belki bilenler vardır :))) ben sirekeyi aşırı severim nerdeyse bütün yemeklere kulanacqğım o derece:))). Yani sirke benim Mutfağımın baş tacı. Gelelim hamburger tarifimize buarada bu hamburger diyet bir menü bile sayılır, patatesleri yemeksek ve ogün bir öğünümüzü hafif yiyerek geçirmişsek neden hamburger yemeyelim ki değil mi diyetçi kardeşlerim :))) 

Soslu hamburger

Ev Yapımı Hamburger

Bu malzmelerle 2 hamburger oluyor :) 

Köfte için malzemeler: 300 gr kıyma (döş kıyma daha iyi olur), 1 küçük soğan, 1 diş sarmısak, tuz, karabiber, 1 kaşık sirke, (kendi yaptığınız et suyunuz varsa 4-5 kaşık et suyu)

Sosu için: 1 kaşık mayonez, 1 çay kaşığından daha az şeker, 1-2 damla sirke, 1 küçük diş sarmısak rendesi, 1 çay kaşığı yoğurt

Soğan sosu için: 2 soğan, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 kaşık ketçap, 1 kaşık sıvıyağ

Diğer malzemeler: 2 hamburger ekmeği (ekmek mayası nasıl yapılır ?), küçük salatalık turşusu, kaşar rendesi, domates, marul

Hamburger

Kıyma ve kıyma malzemelerini bir kaba alıyoruz fazla yoğurmadan şekil veriyoruz. Ben biraz küçük yapmışım siz daha büyükce tam bir haöburger köftesi büyüklüğünde yaparsanız daha iyi güzel olur. Birde gene ben :) eti çok pişmiş seviyorum siz damak zevkinize göre pişirebilirsiniz. Evet şekil verdikten sonra pişiriyoruz.

Soğan sosu için soğanları halka halka doğruyoruz biraz sıvıyağla kavuruyoruz şekeri ve ketçabi ilave edip biraz daha kavurup karamelize ediyoruz. 

Sos malzemelerini iyice karıştırıyoruz iyice özleştiriyoruz.

Marulları yıkıyoruz. Domatesleri yıkayıp halka şeklinde doğruyoruz. Turşuları halka halka doğruyoruz. Dilim kaşar yerine rende tercih etim içinde daha iyi eriyor.


http://gulihan.blogspot.com.tr/2014/10/guvecte-eksi-mayali-ekmek-tarifi.html

Önce bu şekilde ekmekleri sosluyoruz.


Nefis hamburger

Sonra marulları üstüne köfteyi onun üstünede peyniri döküyoruz. Köfte hafiften sıcak olursa daha iyi olur. 



Sonrada bu şekilde domates ve turşuları diziyoruz.


Hamburger tarifi

Soğan sosu ile devam ediyoruz.


Ev yapımı soslu hambuger

Ve Afiyet olsun:) en sonda kapakcıkları kapatıp birde patates kızartıkmıydı yanına harika oluyor.

İnşallah dener beğenirsiniz yorumlarınızı beklerim hayırlı günler.






4 yorum:

bir hesabınız olmasa da Anonim olarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumunuz için Teşekkür ederim.