24 Eylül 2014 Çarşamba

Ev yapmı Pratik Lahmacun

Selamün Aleyküm,

Geçen haftalarda kayınvalidem ile Lahmacun yapmıştık tarifini yayınlamak bu güne kısmetmış :). Kayınvalidem gerçekten güzel yapıyor Lahmacunu duyunca hemen yanında bitiverdim. Yardımcı olup tarifi kaptım:)). İçin sırı köftelik baharatta kayınvalidem 1 kaşık kadar köftelik baharat atıyor harcın içine. Tarif oldukça bol 40-50 tane kadar Lahmacun çıkıyor siz daha az miktarlarda uygulayabilirsiniz. 

Lahmacun


Malzemeler ( bu malzemeler 10-15 kişiye 3-4 lahmacun düşüyor) 
Hamuru için;
3 kg un, yarım paket yaş maya, Ilık su, Tuz,


İçi için;
500 gr kıyma, 7-6 domates, 8-9 soğan, 1 baş sarmısak, 3 adet kırmızı biber, 3 adet çarliston biber, Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıpulbiber, 1 çorba kaşığı köfte baharatı, 2 kaşık salça, 2 kaşık biber salçası , bir demet maydonoz

Hamuru acmak için ayrıyeten yarım kg un ve iki avuç mısır unu.

Yanında yemek için: Marul, soğan, domates ve limon


Ev yapımı Pratik Lahmacun Tarifi ;
Önce hamurumuzu için mayasını ılık su ile açıp un ve tuzu ekleyerek iyice yoğuruyoruz ve 15-20 dk dinlendiriyoruz. Ne çok civik nede çok katı bir hamur olmuyacak. Merdane ile açılacak yumuşak bir kıvamda olması gerek.
Lahmacun


İç için soğanı,sarmısağı, kırmızı biber ve domatesleri rondodan geçiriyoruz. Maydonozu ince ince kıyıyoruz. Kıymaya Bütün baharatları ile bu malzemeleri ekliyoruz. 


Hamurdan küçük parçalar koparıyoruz ve tegahımızın üstüne diziyoruz. Yarım kg un ile mısır unu karıştırıyoruz bol un ile açıp sonra ununu silkeliyiruz. 


(Bu iki resim yeni (2017) kayınvalidem lahmacun için büyük bir merdane aldı çok pratik bir iki gidip gelmesi ile lahmacun hamuru hazır oluyor bugün kendim rahatlıkla tek başıma yaptım merdane gerçekden çok fayda sağlıyor)







bizim pişirmek için özel tost makinesine benzer makinemiz var isterseniz sizlerde pratik bir şekilde üst kapağı aralık kalabilen bir tost makinesinde pişirebilirsiniz veya makinemiz yokken tepside davul fırınımızda pişiriyorduk. Bazen önce altını bir tavada ocakta daha sonra üstünü pişirmek için davul firina atıyorduk tercih sizin :). Ama eğer bu makineden yoksa en iyi yöntem kızgın fırında pişirmek Pişireceğimiz foruma uygun şekilde merdane ile ince bir şekilde açıyoruz. 1 kaşık kadar iç malzememizden alıyoruz ve kaşığın tersi ile yayıyoruz. Makinemizde pişiriyoruz. Makineden çıkanı once tek başına dinlendiriyoruz sonra resimdeki gibi bir tepsiye diziyoruz üst üste dizersek hamur oluyor.




 Bir yandan da marul soğan ve domatesi yıkayıp incecik kesiyor masamıza hazırlıyoruz ve afiyetle 
yiyoruz :). 


1 yorum:

  1. Kayınvalidenin ellerine sağlık gülihancım.kız ne güzel görünüyorlar öyle:) afiyet şifa ola:)

    YanıtlaSil

bir hesabınız olmasa da Anonim olarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumunuz için Teşekkür ederim.