25 Nisan 2013 Perşembe

Çilekli Muhallebili Haşhaşlı Pastacık

Selamün Aleyküm

Bu tarifi iki hafta önce denemiştim sanırım tarif Oktay Ustaya ait sitesinde görüp denedim. Tadı hafif ailecek beğendik yanlız gene kabartma tozu sağ olsun azizlik yaptı istediğim gibi kabarmadı neyse bir daha kine marketten yepisyeni kabartma tozu alıp yapacam sanırım evde nemden dolayı bozuluyor. Tabi ki tarifi ben gene tam buğday unu ile yaptım.:)




ÇİLEKLİ KEKLİ TATLI orjinal tarifi ve ismi bu:)


3 yumurta,1 su b. toz şeker,1 su b. toz fındık,1 çay b. süt,1 çay b. sıvıyağ,1 pk. vanilya,1 pk. kabartma tozu, aldığı kadar tambuğday unu ve normal un 
KREMASI İÇİN: 2 su b. süt, 1 çorba k. nişasta, 2 çorba k. pirinç unu,1 çay b. toz şeker,1 pk. vanilya
ÜZERİ İÇİN:çilek
MANTOLAMAK İÇİN:, margarin,mor haşhaş










HAZIRLANIŞI: Tart kalıbının içine yumuşak margarin sürüyoruz. Mantolamak için, içine mor haşhaş serpiyoruz. Tamamen mor haşhaşla kaplıyoruz. Kekini hazırlamak için,yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz

Sıvıyağını ve sütünü dökerek çırpmaya devam ediyoruz. Toz fındığı ekliyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz. 3. kaşığı koyarken kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz ve mantoladığımız kalıba döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz. Kek kabarınca dereceyi 160′a düşürerek pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Nişastayı, pirinç ununu, vanilyayı ve toz şekeri ilave ediyoruz. Kremamızı çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Pişirdiğimiz kekin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çeviriyoruz. Ortasındaki çukur kısıma kremayı döküyoruz. Kremanın kabuk bağlaması için bırakıyoruz. Çilekleri doğrayıcıdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Kremanın üzerine püreyi dökerek servis ediyoruz.(alıntıdır)

24 yorum:

  1. çok hoş gözüküyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım...
    kalıpli olmasıda ayrı bir güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağoll canım kalbi çok beli olmadı ama :))

      Sil
  3. ellerine sağlık canım görsellik çok güzel ;)

    YanıtlaSil
  4. mm oldukça lezzetli görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Haş haş bu kadar lezzet katabiliyor mu gerçekten..
    Hiç cesaret edemedim, çikolatalı meyveli pastalarla bir türlü deneyemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok lezetli oluyor ben seviyorum haşhaşın tadını tatlılarda

      Sil
  6. Ellerine sağlık hamarat hanım:)
    Romantik kalpler baharın alameti farikaları mı yoksa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) ay çok hoşsun ya senin masa süslerinin romantikliği yanında bu ne ki bişeyler yapmaya uğraşıyoruz işte:))

      Sil
  7. Çok lezzetli görünüyor.haşhaşı keklerin içinde severim ben.eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık. Tam buğday unu kullanılınca beyaz unlardaki gibi kabarmıyor ama bu haliyle de nefis olmuş bence. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa ondanmı bir turlu kabarmadı bu ay keklerim bu bilgiyi verdiğiniz iyi oldu :))) çok sağolun

      Sil
  9. çok farklı bir pasta olduğu kesin, güzel görünüyor, eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. elıne sağlık hashaslıda guzel olmustur

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık canım,haşhaşlı değişik bir pasta olmuş.Hayırlı pazarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun sizede hayrılı bir hafta dilerim :))) sağolun

      Sil

bir hesabınız olmasa da Anonim olarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumunuz için Teşekkür ederim.